Oběd jako za mlada, ale veganský a vylepšený dýní, díky které není jídlo suché a tvrdé jako ze školní jídelny, ale chutná velmi jemně a lahodně! 👶
Ingredience:
- půl balení těstovin (kolínek nebo vrtulek)
- 150 g měkkého veganského salámu nebo párků (já použila uzený Salve Natura kvůli výrazné chuti)
- půlka menší dýně (použila jsem zelenou, ale hodí se snad jakákoliv kromě špagetové)
- 4 vrchovaté lžíce hrašky
- 1 lžíce sušeného rostlinného mléka nebo deci a půl tekutého
- olej
- kurkuma, černá sůl, sladká mletá paprika, pepř
Postup přípravy:
- Předehřejeme si troubu na 180 °C.
- Dýni nakrájíme na malé kostky, přendáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme olejem, promícháme a pečeme asi 15-20 minut do změknutí.
- Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu.
- Nakrájíme salám a přidáme ho na pár minut k pečící se dýni.
- Smícháme hrašku, asi lžičku kurkumy, lžičku černé soli a lžičku papriky se sušeným mlékem a asi 150 - 200 ml vody (nebo vynecháme sušené mléko a místo vody použijeme mléko) a vše vyšleháme, abychom neměli hrudky.
Tip: Místo vyšlehání metličkou doporučuji vše dát do menší zavařovačky, zavřít ji a promíchat jako v šejkru. Je to rychlé a není z toho tolik špinavého nádobí 😁
Mnam :-)
OdpovědětVymazat:)
Vymazat