mytastecz.com

pátek 22. září 2017

Zapečené těstoviny s dýní


Oběd jako za mlada, ale veganský a vylepšený dýní, díky které není jídlo suché a tvrdé jako ze školní jídelny, ale chutná velmi jemně a lahodně! 👶
Ingredience:
  • půl balení těstovin (kolínek nebo vrtulek)
  • 150 g měkkého veganského salámu nebo párků (já použila uzený Salve Natura kvůli výrazné chuti)
  • půlka menší dýně (použila jsem zelenou, ale hodí se snad jakákoliv kromě špagetové)
  • 4 vrchovaté lžíce hrašky
  • 1 lžíce sušeného rostlinného mléka nebo deci a půl tekutého
  • olej
  • kurkuma, černá sůl, sladká mletá paprika, pepř
Postup přípravy:
  • Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  • Dýni nakrájíme na malé kostky, přendáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme olejem, promícháme a pečeme asi 15-20 minut do změknutí.
  • Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu.
  • Nakrájíme salám a přidáme ho na pár minut k pečící se dýni.
  • Smícháme hrašku, asi lžičku kurkumy, lžičku černé soli a lžičku papriky se sušeným mlékem a asi 150 - 200 ml vody (nebo vynecháme sušené mléko a místo vody použijeme mléko) a vše vyšleháme, abychom neměli hrudky.
Tip: Místo vyšlehání metličkou doporučuji vše dát do menší zavařovačky, zavřít ji a promíchat jako v šejkru. Je to rychlé a není z toho tolik špinavého nádobí 😁
  • Těstoviny slijeme, přidáme do pekáčku ke změklé dýni, zaprášíme trochou pepře a mleté papriky, přelijeme připravenou "jakože vajíčkovou" směsí a promícháme.
  • Pečeme dalších cca 15 - 20 minut.
  • Podáváme s okurkou.

Dobrou chuť!

2 komentáře: