Dnes spíš tip než kdovíjaký recept. Velice lahodný a jednoduchý tip! 😊
Ingredience:
- větší masák
- olej
- sůl, pepř
TIP: Až se vás někdo zeptá, kde berete bílkoviny a aminokyseliny, řekněte mu, že třeba z hub. Masák prý obsahuje kompletní spektrum aminokyselin jako maso (radši si dohledejte, parafrázuji kamaráda chemika 😰 )
Návod na přípravu:
- Buďte si jisti, co jdete sbírat! Nepodceňujte záměnu masáku, muchomůrky růžovky, s muchomůrkou tygrovanou! Máte-li jen malé pochybnosti o tom, zda jste opravdu našli masák, houbu nesbírejte. Koukněte do atlasu hub, jděte se zkušeným houbařem. Jistota je jistota!
- Máte-li opravdový masák, očistěte ho a oloupejte "muchomůrčí slupku" z klobouku, nohu odřízněte.
- Klobouk houby osmahněte na oleji jako klasicky stejk. Zlehka osolte, opepřete a už si jen užijte to blaho!
A když už půjdete do lesa, nezapomeňte odnést do civilizace odpadky, které vám zkříží cestu. Když bude víc lidí odpadky z lesa vynášet než je tam přinášet, třeba budou naše lesy opět krásné! Zaslouží si to 💙
Žádné komentáře:
Okomentovat