mytastecz.com

úterý 26. září 2017

Houbová smetanová omáčka


Naprosto výborná smetanová pochoutka, u které jsem měla velký problém, abych ji nesnědla dřív, než ji stihnu vyfotit. 💓
Ingredience:
  • Těstoviny (doporučuji gnochi pastu, velké vrtule nebo tagliatelle, ty jsem ovšem neobjevila veganské; množství dle počtu lidí a apetitu)
  • 2 hrsti sušených hub nebo 4 větší čerstvé
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika kapie
  • olej
  • snítka rozmarýnu
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy:
  • Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut nabobtnat nebo si pokrájíme houby čerstvé
  • Rozpálíme špetku oleje v hluboké pánvi a vhodíme do ní cibuli nakrájenou na proužky, když zprůhlední, přidáme houby, kapii, česnek na plátky a snítku rozmarýnu, zlehka smažíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zalijeme horkou vodou asi 2 cm nad houby.
  • Vaříme cca 5 minut, poté přidáme smetanu a povaříme dalších 5 minut. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme, vytáhneme rozmarýn a podáváme s těstovinami uvařenými dle návodu.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat