mytastecz.com

neděle 18. června 2017

Veganská paštika


 Je moc velké horko, nenapadá mě, co chytrého nebo alespoň vtipného o receptu napsat... Chutná opravdu velmi podobně jako veganské kupované paštiky 😃




Ingredience:

  • 4 malé brambory (nebo 2 normální 😃 )
  • 1 malá řepa
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 malé hrstky sojového granulátu
  • 10 g práškového agaru agaru
  • olej
  • kořenící směs na kuře
  • uzená paprika
  • cibulový prášek
  • sůl

Postup:
  • Oloupeme brambory, řepu, česnek i cibuli.
  • Sojový granulát zalijeme vřící vodou a necháme ho nabobtnat.
  • V hrnci rozpálíme větší vrstvu oleje a postupně vhodíme pokrájenou cibuli, brambory, řepu a česnek. Za občasného promíchávání smažíme na mírném plameni asi 10 minut. Poté přidáme vymačkaný granulát a koření (kromě soli jsem s ním nešetřila). S kořením smažíme už jen chviličku, poté směs zalijeme horkou vodou tak, aby byly ponořené všechny ingredience.
  • Vaříme bez pokličky do změknutí asi 30 minut, poté hrnec odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  • Vše řádně rozmixujeme v mixéru. Směs ochutnáme a případně dokořeníme dle chuti.
  • Ve 150 ml studené vody rozmixujeme agar agar, poté rozpuštěný agar přivedeme k varu, během chviličky začne houstnout, za stálého míchání vaříme ještě asi minutu. Vzniklou želatinu odstavíme z tepla a nepřestáváme se šleháním, vlijeme do mixéru a vše společně ještě jednou pořádně pomixujeme.
  • Směs nalijeme do formiček nebo krabiček.
  • Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc... 💤
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat