mytastecz.com

úterý 6. června 2017

Černá čočka beluga s ochucenou rýží


Rychlý zdravý oběd. Snadněji vaří už jen Horst Fuchs, Láďa Hruška a těhuženky z mimibazaru! 👊

Černá čočka je výtečná, výživná, nemusí se namáčet a nenadýmá. Doba přípravy je maximálně 5 minut, doba vaření 30. Ideální kombinace v tomhle horku 😋

Ingredience:

  • 1 hrnek černé čočky
  • 1 hrnek rýže
  • balení mražené zeleniny (ideálně hrášek s kukuřicí nebo cokoliv dle chuti)
  • olej oříškové chuti - z vlašských ořechů, avokádový, sezamový, konopný
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • koření: sůl, 1 ČL kurkumy, špetka muškátového ořechu, špetka koriandru
Příprava:

  • Černou čočku propláchneme a 25 minut vaříme v trojnásobném množství vody.
  • Hrnek rýže propláchneme, nasypeme na rýži koření (kurkumu, muškátový ořech a koriandr), v další vrstvě nasypeme do hrnce mraženou zeleninu a vše zalijeme 2 hrnky studené vody. Dáme vařit bez pokličky, jakmile začne voda vřít, snížíme teplotu na nejmenší stupeň, asi za 5 minut sporák vypneme, hrnec necháme na horké plotýnce a přikryjeme pokličkou, takto bude rýže asi za 25 minut uvařená. (Nevím, jak by tento systém fungoval s plynovým sporákem, nejspíš bych déle nechala zapnutý plamen na nejmenší stupeň.) DŮLEŽITÉ JE RÝŽI NEMÍCHAT, ABY SE NEPŘIPÁLILA.
  • Uvařenou čočku slijeme, ochutíme špetkou soli, lžící oleje a lžící hořčice, důkladně promícháme a servírujeme.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat