Vždy, když vařím z něčeho, co jsem si sama venku nasbírala, mě to neskutečně těší. Tento jednoduchý, voňavý a prosluněný recept našich babiček zvedne náladu určitě každému. 😊
(Uvádím množství na 6 placiček.)
Ingredience:
- polorozkvetlé květy černého bezu (6 ks)
- 2 lžíce hrašky
- 3 lžíce hladké mouky (já použila pohankovou)
- koření: sůl, granulovaný česnek, granulovaná cibule, směs na grilování
- olej na smažení
Postup:
- Dojdeme si natrhat květy černého bezu. Trháme celé květenství i s delší šťopkou. S bezem rovnou pelášíme domů, aby květy nezvadly.
- Květy propláchneme a dáme okapat. Mezitím vyleze i veškerý hmyz.
- Uděláme si těstíčko z hrašky, mouky, koření a vody (asi by to šlo i bez hrašky), chceme konzistenci palačinkového těsta.
- Bez uchopíme za šťopku, vymácháme květ v těstíčku a vložíme do pánve s rozpáleným olejem, během chviličky se těsto s květem spojí v pevnou placičku, v tuto chvíli nůžkami odstříháme všechny stonky, placičku otočíme a krátce osmahneme. (viz foto dole)
Placičky chutnají jako lehčí bramboráky, jíme samotné, s pečivem, zeleninou, kečupem, sojanézou, s čímkoliv 😊
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat