mytastecz.com

neděle 9. dubna 2017

Nadýchaný koláč s jablky a rebarborou


Při posledním pečícím neúspěchu jsem se zařekla, že v tý blbý troubě už péct nebudu, tak jsem to dnes porušila a stvořila svůj koláčový mástrpís 😄

Ingredience:

Toto množství je na koláč velikosti běžného pečícího plechu.

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek sojové mouky
  • 1 hrnek domácí granoly (nebo hrnek ovesných vloček, trocha skořice, trocha kakaa, trocha slunečnicových semínek a lžíce cukru) + trochu této stejné směsi místo drobenky
  • kypřící prášek do perníku
  • čtvrt hrnku chia semínek (nebo lněných)
  • půl hrnku oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • kokos na vysypání plechu/formy
  • 4 jablka
  • asi 250 g rebarbory
Postup:

  • Vezmeme čtvrt hrnku chia semínek a dolijeme do půlky vodou.
  • Jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme. Rebarboru oloupeme, pokrájíme. Ovoce posypeme 2 lžícemi cukru, promícháme a chvíli necháme odležet.
  • V míse smícháme všechny sypké složky, promícháme. Přilijeme nabobtnalá chia semínka, olej a pomalu za stálého míchání přidáváme vodu, dokud nebude mít těsto vláčnou konzistenci klasického litého těsta. Mně to vyšlo asi na hrnek a půl vody.
  • Vymažeme si plech olejem, vysypeme kokosem a nalijeme těsto. Na něj poklademe jablka s rebarborou a zasypeme granolou nebo ovesnými vločkami s kakaem, skořicí, cukrem a slunečnicovými semínky.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Tip:

Žádný strach, nemáte-li cool mouky, klasická hladká poslouží stejně dobře!

Dobrou chuť ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat