Při posledním pečícím neúspěchu jsem se zařekla, že v tý blbý troubě už péct nebudu, tak jsem to dnes porušila a stvořila svůj koláčový mástrpís 😄
Ingredience:
Toto množství je na koláč velikosti běžného pečícího plechu.
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek sojové mouky
- 1 hrnek domácí granoly (nebo hrnek ovesných vloček, trocha skořice, trocha kakaa, trocha slunečnicových semínek a lžíce cukru) + trochu této stejné směsi místo drobenky
- kypřící prášek do perníku
- čtvrt hrnku chia semínek (nebo lněných)
- půl hrnku oleje
- 2 lžíce třtinového cukru
- kokos na vysypání plechu/formy
- 4 jablka
- asi 250 g rebarbory
Postup:
- Vezmeme čtvrt hrnku chia semínek a dolijeme do půlky vodou.
- Jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme. Rebarboru oloupeme, pokrájíme. Ovoce posypeme 2 lžícemi cukru, promícháme a chvíli necháme odležet.
- V míse smícháme všechny sypké složky, promícháme. Přilijeme nabobtnalá chia semínka, olej a pomalu za stálého míchání přidáváme vodu, dokud nebude mít těsto vláčnou konzistenci klasického litého těsta. Mně to vyšlo asi na hrnek a půl vody.
- Vymažeme si plech olejem, vysypeme kokosem a nalijeme těsto. Na něj poklademe jablka s rebarborou a zasypeme granolou nebo ovesnými vločkami s kakaem, skořicí, cukrem a slunečnicovými semínky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Tip:
Žádný strach, nemáte-li cool mouky, klasická hladká poslouží stejně dobře!
Dobrou chuť ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat