mytastecz.com

středa 22. února 2017

Receptoš - Dýňovobramborová kari polévka



Vím, že je hezké si jídlo krásně naaranžovat a že většina lidí dnes jí polévky posypané plátky ruží, dort s větvičkou sakury nebo v extázi štěstí rozhazují sezam okolo talíře. No, já si někdy nandám porci jako dřevorubec, neprostřu a nacpu se při sledování Zoufalých manželek. Přesto to byl gastro zážitek. Oujé!



Ingredience:

Dýně (já měla výbornou florfruits, která se stejně jako hokaido nemusí loupat)
Několik menších brambor
Cibule
Česnek
Olej
Kari koření
Sušený zázvor
Špetka rozmarýnu
Sladká paprika
Sůl

Postup:

Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni. Vše promícháme a chvíli necháme, poté přidáme nakrájený česnek (množství dle chuti), zaprášíme veškerým kořením a promícháme. Než se koření začne přepalovat, zalijeme směs horkou vodou. Každý má rád polévku jinak hustou, podle toho volíme množství vody. Na krásně krémovou, avšak stále tekutou polévku doporučuji, aby vody bylo při zalití asi 5 cm nad tuhými složkami.

Vaříme asi 20 minut do změknutí, poté rozmixujeme ponorným mixérem a dle chuti osolíme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat