neděle 19. února 2017
Receptoš - Seitan
Někdo se seitanu, tedy vlastně čistému lepku, vyhýbá jako největšímu zlu, někdo ho naopak doporučuje jako čistou pšeničnou bílkovinu. Buď jak buď, úprava seitanu v trojobalu je jednou z nejchutnějších alternativ klasického řízku.
Ingredience:
1 kg hladké pšeničné mouky
1 l teplé vody
sůl
Postup:
Z mouky a vody vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odpočinout. Po této době začneme těsto vymývat vlažnou až teplou vodou. Po několikerém vymytí se začne zdát, že se těsto rozpadá, v tuhle chvíli nesmíme ztratit naději a nervy a dál pokračujeme ve vymývání a hnětení bochánku. Neustále se snažíme rukou těsto jakoby splácávat dohromady - podobně jako když například zaděláváme kynutě těsto. Až začne být voda čirá, vložíme vzniklou hmotu do vroucí osolené vody a necháme přibližně 20 minut vařit.
Jelikož je seitan sám o sobě poměrně chuťově nevýrazný, doporučuji ho dál zpracovat a naložit podle toho, co s ním chcete dál dělat. Já si většinou půlku připravím na řízky a půlku na čínu nebo indii. Plátky na řízky nakládám do směsi z oleje, prolisovaného česneku, soli a pepře a druhý den je obaluji v těstíčku z hrašky a vody a obaluji v kukuřičné strouhance.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat