mytastecz.com

sobota 16. prosince 2017

Cukroví - vegan, dia


Já teda jako cukroví moc nejím, ale když jsem dnes ráno ochutnala, co jsem to rodince napekla, a málem se rozplynula, musím se o recept podělit. (Je to vlastně jednoduchý recept a nic nového pod sluncem, ale co už, veselé vánoce 💝)



Linecká kolečka

Ingredience:

  • rostlinné máslo Alsan, 125 g
  • hladká mouka, cca 200 g
  • stévie, asi 8 PL
  • hrst mletých vlašáků
  • vanilka/vanilkové aroma
  • citronová kůra

Postup:
  • Změklé máslo vypracujeme s moukou, přidáme nejprve asi 150 g, zpracujeme, poté přidáme stévii, ořechy, vanilku, citronovou kůru (kořením jsem zrovna nešetřila, ale každý dle svých chutí), opět prohněteme a poté přidáváme mouku, dokud těsto nemá správnou konzistenci - těsto je měkké, kompaktní, nerozpadá se. 
  • Zabalíme do folie a necháme přes noc odležet.
  • Poté válíme, vykrajujeme a pečeme 7-10 minut na 180°C.
  • Vychladlé slepujeme marmeládou.
Čokoládová kolečka ala Esíčka

Ingredience:

  • rostlinné máslo Alsan, 125 g
  • hladká mouka, cca 200 g
  • stévie, asi 8 PL
  • hrst mletých vlašáků
  • holandské kakao, 5 PL
  • panák rumu/rumové aroma
Postup:
  • Vypracujeme stejně jako linecká kolečka. Část těsta jsem vykrojila a slepovala také marmeládou, z části jsem dělala hromádky a doprostřed vmáčkla lískový ořech.
  • Velká dobrota!

Kokosky

Ingredience:
  • strouhaný kokos, 250 g
  • kakaové máslo, čtvrt hrnku (lze nahradit kokosovým olejem)
  • instantní kokosový nápoj (něco ve stylu zdravějšího zajíce, žel bohu jsem vyhodila obal)
  • stévie, 5 PL
  • ječná mouka, 2 vrchovaté PL
Postup:
  • Rozpustíme kakaové máslo, smícháme vše dohromady, ječnou (nebo jinou) mouku si necháváme na konec kvůli zpevnění těsta.
  • Vytvoříme na plechu na pečicím papíře hromádky, do některých jsem opět vmáčkla oříšky, a pečeme na 130°C asi 40 minut.
  • Necháme vychladnout!
Hotovo! Easy business a stíhá se ještě před Vánoci 💃
Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat