mytastecz.com

neděle 3. září 2017

Vegan na vandru #3 Brambory...


Brambory mi udělají vždy radost. Myslím, že bych pouze z brambor dokázala udělat několikachodovou rozmanitou hostinu. Zde 4 tipy na čundrácká jídla, jejichž základem jsou... nečekaně brambory. 😊


Zjednodušené aloo gobi nebo méně vznosně: brambory s květákem


Ingredience:

  • brambory
  • květák
  • přes noc namočené 2 hrsti hrachu
  • olej
  • sůl, kmín, kari
Postup přípravy:

  • Přes noc namočený hrách uvaříme do měkka (můžeme použít sterilovaný).
  • Nakrájené brambory taktéž uvaříme do měkka.
  • Květák obereme na růžičky, rozehřejeme olej na pánvi a přidáme květák. Po chvíli opékání přidáme také slité brambory a hrách. Okořeníme, ještě chvíli prohřejeme a je to!

Smažené brambory se zelím


Tip:

Jelikož jsme neměli možnost použít dvě plotýnky naráz, pomohli jsme si ohništěm, kameny a velkým nalezeným kusem plechového plátu.

Ingredience:

  • brambory
  • hlávkové zelí
  • olej
  • sůl, kmín
Postup přípravy:

  • Hlávkové zelí pokrájíme na drobno, zasypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme dusit.
  • Brambory nakrájíme, usmažíme a posolíme, toť vše!

Brambory s cibulkou a rajčaty


Ingredience:

  • brambory
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • olej
  • sůl, pepř
Postup přípravy:

  • Brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme do měkka, slijeme.
  • Cibule oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky. Vhodíme do pánve s rozpáleným olejem. Když zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a po chvilce brambory.
  • Vše spolu chvíli prohřejeme, osolíme, opepříme, hotovo!

Brambory s fazolemi a rajčatovým pyré


Ano, celý recept se opět skrývá v názvu...

Ingredience:

  • přes noc namočené červené fazole
  • brambory
  • rajčatové pyré
  • sůl, já použila ještě pažitku a jakousi neznámou voňavou bylinku
Postup přípravy:

  • Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka nebo skoro měkka, stáhneme je z ohně a necháme dojít pod pokličkou.
  • Uvaříme nakrájené brambory.
  • Smícháme dohromady fazole s bramborami, zalijeme rajčatovým pyré a společně prohřejeme, klidně i necháme třeba půl hodinky odležet, aby se omáčka jakoby nasákla do brambor. Okořeníme.
Dobrou snadnou sytou chuť!













Žádné komentáře:

Okomentovat