Brambory mi udělají vždy radost. Myslím, že bych pouze z brambor dokázala udělat několikachodovou rozmanitou hostinu. Zde 4 tipy na čundrácká jídla, jejichž základem jsou... nečekaně brambory. 😊
Zjednodušené aloo gobi nebo méně vznosně: brambory s květákem
Ingredience:
- brambory
- květák
- přes noc namočené 2 hrsti hrachu
- olej
- sůl, kmín, kari
Postup přípravy:
- Přes noc namočený hrách uvaříme do měkka (můžeme použít sterilovaný).
- Nakrájené brambory taktéž uvaříme do měkka.
- Květák obereme na růžičky, rozehřejeme olej na pánvi a přidáme květák. Po chvíli opékání přidáme také slité brambory a hrách. Okořeníme, ještě chvíli prohřejeme a je to!
Smažené brambory se zelím
Tip:
Jelikož jsme neměli možnost použít dvě plotýnky naráz, pomohli jsme si ohništěm, kameny a velkým nalezeným kusem plechového plátu.
Ingredience:
- brambory
- hlávkové zelí
- olej
- sůl, kmín
Postup přípravy:
- Hlávkové zelí pokrájíme na drobno, zasypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme dusit.
- Brambory nakrájíme, usmažíme a posolíme, toť vše!
Brambory s cibulkou a rajčaty
Ingredience:
- brambory
- 2 rajčata
- 2 cibule
- olej
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme do měkka, slijeme.
- Cibule oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky. Vhodíme do pánve s rozpáleným olejem. Když zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a po chvilce brambory.
- Vše spolu chvíli prohřejeme, osolíme, opepříme, hotovo!
Brambory s fazolemi a rajčatovým pyré
Ano, celý recept se opět skrývá v názvu...
Ingredience:
- přes noc namočené červené fazole
- brambory
- rajčatové pyré
- sůl, já použila ještě pažitku a jakousi neznámou voňavou bylinku
Postup přípravy:
- Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka nebo skoro měkka, stáhneme je z ohně a necháme dojít pod pokličkou.
- Uvaříme nakrájené brambory.
- Smícháme dohromady fazole s bramborami, zalijeme rajčatovým pyré a společně prohřejeme, klidně i necháme třeba půl hodinky odležet, aby se omáčka jakoby nasákla do brambor. Okořeníme.
Dobrou snadnou sytou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat