No, a v názvu se skrývá defakto celý recept 😅
Běžně se do tapenády slunečnicová semínka nepřidávají, ale hladoví vegánci, kteří chtějí mít pomazánky hodně a snaží se do své stravy zakomponovat PRRROTEIN (abychom neumřeli), hořčík, selen, vitamín E, vápník a fosfor, si je tam dají.
Tapenáda je výborná na jednohubkách, opečených toustech, do salátu i k vařeným bramborám.
Ingredience:
- Černé vypeckované olivy (300 g)
- Půl hrnku slunečnicových semínek
- 1 sušené rajče naložené v oleji
- lžička citronové šťávy
- hrst čerstvé bazalky
- pepř
Postup:
- Slunečnicová semínka přes noc namočíme, ráno je slijeme a propláchneme.
- Všechny ingredience společně umixujeme tyčovým mixérem ve vyšší nádobě.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat