mytastecz.com

pondělí 6. března 2017

Sojové plátky a lilek na pivě



Variace na v dětství oblíbené buřty na pivě... Lepší, zdravější, cruelty free

Ingredience:

Lilek
Sojové plátky
Cibule
Černé pivo
Pasírovaná rajčata
Rajčatový protlak
3 bobkové listy
Několik kuliček pepře
Gulášové koření

Postup:

Sojové maso máčím obvykle přes noc, vodu sleju a v nové vařím asi 20 minut. Protože je recept chuťově poměrně výrazný, nevařila jsem plátky s žádným kořením, po těch přibližně 20 minutách maso vytáhnu, vymačkám z něj vodu, naolejuji ho, zapráším gulášovým kořením a nechám chvíli odpočívat.

Mezitím lilek nakrájím na asi centimetrová kolečka, nasolím, nechám vypotit a otřu papírovým ubrouskem. Lilky poté naskládám do pekáčku, zakápnu olejem a lehce zapráším gulášovým kořením, vložím pekáč do trouby předehřáté na 180°C a peču lilky asi 5 minut, poté k nim přidám na dalších asi 10 minut sojové plátky. Nyní směs podleju pivem, rychle se redukuje a vsákne do masa, takže se nebojím nalít do pekáčku skoro celý půllitr, přidám koření. Vrátím asi na 5 minut do trouby. Po těchto 5 minutách přidám asi 250 ml pasírovaných rajčat, protlak a na kolečka nakrájenou větší cibuli. Peču asi 10 minut, promíchám a dle potřeby nechám ještě chvíli v troubě zredukovat nebo se vesele pustím do servírování.

Tip:

Jídlo je výborné s pečivem, knedlíkem i rýží.


Dobrou chuť!





Žádné komentáře:

Okomentovat