Zdravější a lehčí sestra slovenských bryndzových halušek.
Bryndzové halušky jsem milovávala, a vždy když jsem je snědla, jsem s břichem těžkým jak žok a zalepeným jak cementem mohla jít tak akorát spát. Někdo, kdo jí klasické halušky každou neděli, by určitě řekl, že tohle bryndzové halušky nejsou, mně ale recept chutnal snad ještě víc než ten původní a dvacet minut po obědě jsem mohla plná energie vyrazit na třináctikilometrovou výpravu. Takže za mě hurá!
Ingredience:
Asi 7 brambor
Mouka - běžně se používá polohrubá klasická, já dala hladkou žitnou a také dobré
Cibule
Uzené tofu
Kysané Sojade (asi půl balení)
1 lžíce plnotučné hořčice
Špetka soli
Olej na smažení
Postup:
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a postupně přidáváme mouku a mícháme a přidáváme, dokud nám nevyhovuje konzistence těsta. Někdo dělá spíš řidší, jiný a já spíš tužší. Směs buď vytlačíme do vroucí vody pomocí speciálního síta na halušky nebo tvoříme nočky lžičkou. Halušky vaříme v osolené vodě asi 5 minut, že jsou hotové, poznáme, když vyplavou na povrch. Halušky přecedíme a dáme do větší mísy.
Cibuli nakrájíme na jemno, tofu na kostičky a společně osmažíme, dokud cibule i tofu nechytnou hezkou zlatou barvu (někdo může mít rád směs až lehce připálenou) a přidáme do mísy s haluškami.
Na halušky vyklopíme asi půlku Sojade krému dle chuti, přidáme hořčici a dle chuti přisolíme. Vše pořádně promícháme a servírujeme pokud možno čerstvé.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat