mytastecz.com

úterý 7. března 2017

Makovec - vegan a bez lepku



Veganské, bezlepkové, návykové.


Protože jsem zkazila asi 5 koláčů za sebou, řekla jsem si, že pokud se tenhle nepovede, s pečením končím. Osud tomu tak asi nechtěl a koláč se vyvedl 😊

Ingredience:

Asi hrnek a půl máku
Půl hrnku třtinového cukru
Půl hrnku sojové mouky
Pohankové mouky tak akorát na dodělání požadované konzistence
Půl hrnku oleje, plus olej na vymazání plechu
Kokos na vysypání plechu/formy
Prášek do pečiva
Asi 5 jablek
1 banán

Postup:

Mák si přes noc namočíme, druhý den ho i s vodou rozmixujeme, voda by měla dosahovat přibližně 3 cm nad mák, asi po 5 minutách mixování, když voda zbělá, hodíme do mixéru banán a společně pomixujeme.

Tuto směs přelijeme do mísy, přidáme olej, cukr, sojovou mouku, prášek do pečiva a promícháme, podle konzistence dál přidáváme pohankovou mouku. Těsto by nemělo být příliš tekuté, ale ani tuhé.

Těsto vylijeme do vymazané a kokosem vysypané mouky, poklademe plátky jablek a pečeme na 180°C cca 30 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat