Ingredience:
- 1 hrnek suché cizrny
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 malý celer nebo půlka většího
- 1 stroužek česneku
- 2 čerstvá rajčata (ačkoliv mimo sezonu jsou podle mě lepší konzervovaná)
- římský kmín
- hořčičné semínko
- kari koření
- kurkuma
- garam masala
- sladká paprika
- olej
Postup:
- Cizrnu přes noc namočíme a druhý den asi hodinu - hodinu a půl vaříme do změknutí.
- V hrnci si rozpálíme trochu oleje a přidáme asi lžíci římského kmínu a lžičku hořčičného semínka, necháme koření rozvonět. Dejte si pozor, kmín i semínka mohou prskat a létat po celé kuchyni, v tuhle chvíli přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený celer, cibuli, česnek a červenou papriku, vše společně několik minut restujeme.
- Přidáme dle chuti i další koření, promícháme a zalejeme vroucí vodou asi 3 cm nad úroveň zeleniny. Vaříme do změknutí, když vody příliš ubyde, znovu dolejeme.
- Hrnec odstavíme, přidáme rajčata a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme přecezenou cizrnu a asi 10 minut vše společně povaříme na mírném ohni.
- Podáváme s rýží, kuskusem, plackami... čímkoliv 😊
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat