mytastecz.com

pondělí 13. března 2017

Kari s cizrnou

Dosud zatím jeden z nejlepších pokusů a indické kari ⚘⚘⚘























Ingredience:

  • 1 hrnek suché cizrny
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 malý celer nebo půlka většího
  • 1 stroužek česneku
  • 2 čerstvá rajčata (ačkoliv mimo sezonu jsou podle mě lepší konzervovaná)
  • římský kmín
  • hořčičné semínko
  • kari koření
  • kurkuma
  • garam masala
  • sladká paprika
  • olej

Postup:
  • Cizrnu přes noc namočíme a druhý den asi hodinu - hodinu a půl vaříme do změknutí.
  • V hrnci si rozpálíme trochu oleje a přidáme asi lžíci římského kmínu a lžičku hořčičného semínka, necháme koření rozvonět. Dejte si pozor, kmín i semínka mohou prskat a létat po celé kuchyni, v tuhle chvíli přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený celer, cibuli, česnek a červenou papriku, vše společně několik minut restujeme.
  • Přidáme dle chuti i další koření, promícháme a zalejeme vroucí vodou asi 3 cm nad úroveň zeleniny. Vaříme do změknutí, když vody příliš ubyde, znovu dolejeme.
  • Hrnec odstavíme, přidáme rajčata a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme přecezenou cizrnu a asi 10 minut vše společně povaříme na mírném ohni.
  • Podáváme s rýží, kuskusem, plackami... čímkoliv 😊
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat