mytastecz.com

úterý 21. března 2017

Žampiony s karamelizovanou cibulkou









Nevařím dlouho skoro nikdy, ale tohle je rychlovka i v mém světě... A přitom taková dobrota











Ingredience:


  • žampiony
  • tofu (uzené, marinované, natural, s bylinkami, jakékoliv)
  • 2 větší cibule (případně plus lahůdková cibule na dozdobení a říz)
  • lžíce třtinového cukru
  • několik kapek balzamikového octa
  • pepř
  • trocha oleje

Postup:
  • Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané pokrájené cibule (jen překrojím cibuli napůl a krájím tenké proužky), jakmile začne cibulka sklovatět, přidáme k ní na plátky pokrájené žampiony a za další chvíli přidáme kostky tofu.
  • Když vše začne hezky hnědnout a je to chvíli před připálením (ale dost dlouho na to, aby jídlo ovšem nezhořklo), zasypeme směs lžící třtinového cukru, neustále mícháme, když se cukr rozpustí, přidáme ocet. Ten necháme chvíli odpařit, zasypeme jídlo pepřem, jarní cibulkou a servírujeme.
Dobrou chuť!








Žádné komentáře:

Okomentovat