neděle 26. března 2017
Špenát s "výpečky" a cizrnou
Sice neřeším doma problém s vařením dvakrát: vegan versus konvenčnožrout, ale stejně vařím dvakrát: nacpávací versus lehčí forma 😤
Měla jsem chuť na špenát, příteli jsem tedy musela naservírovat knedlík a "výpečky" a sobě jsem udělala cizrnu a pečené brambory, vše vegan, vše výborné...
Špenát
Ingredience:
1 balení mraženého sekaného špenátu
1 cibule
4 stroužky česneku
špetka kari
špetka pískavice
olej na smažení
Postup:
Pokrájenou cibulku osmažíme do sklovata, přidáme nakrájený česnek, necháme provonit, přidáme rozmražený špenát, koření a na mírném plameni ohřejeme. Toť naprosto vše.
Výpečky
Ingredience:
sojové kostky
1 stroužek česneku
špetka kajenského pepře
římský kmín
sladká paprika
pepř
pískavice
drcený kmín
olej
Postup:
Sojové kostky zalijeme horkou vodou, okořeníme kajenským pepřem a asi 20 minut vaříme na mírném ohni, poté vodu slijeme a kostky vymačkáme.
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme drcený kmín, promícháme a vhodíme sojové kostky, zprudka je osmažíme, snížíme teplotu, přidáme koření a necháme cca 15 minut dopékat na pánvi.
Cizrna
Ingredience:
cizrna
sladká paprika
drcený kmín
kari
Postup:
Cizrnu přes noc namočíme a druhý den ji uvaříme v nové vodě do měkka (cca 50 minut), poté cizrnu přecedíme a dáme ji smažit do pánve s rozpáleným olejem, okořeníme ji a smažíme do zlatova. Jednoduché a opravdu výborné. Zbytek cizrny použiji jako krutony do salátu.
Dobrou chuť!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat