mytastecz.com

neděle 26. března 2017

Špenát s "výpečky" a cizrnou


Sice neřeším doma problém s vařením dvakrát: vegan versus konvenčnožrout, ale stejně vařím dvakrát: nacpávací versus lehčí forma 😤

Měla jsem chuť na špenát, příteli jsem tedy musela naservírovat knedlík a "výpečky" a sobě jsem udělala cizrnu a pečené brambory, vše vegan, vše výborné...

Špenát

Ingredience:

1 balení mraženého sekaného špenátu
1 cibule
4 stroužky česneku
špetka kari
špetka pískavice
olej na smažení

Postup:

Pokrájenou cibulku osmažíme do sklovata, přidáme nakrájený česnek, necháme provonit, přidáme rozmražený špenát, koření a na mírném plameni ohřejeme. Toť naprosto vše.

Výpečky

Ingredience:

sojové kostky
1 stroužek česneku
špetka kajenského pepře
římský kmín
sladká paprika
pepř
pískavice
drcený kmín
olej

Postup:

Sojové kostky zalijeme horkou vodou, okořeníme kajenským pepřem a asi 20 minut vaříme na mírném ohni, poté vodu slijeme a kostky vymačkáme.

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme drcený kmín, promícháme a vhodíme sojové kostky, zprudka je osmažíme, snížíme teplotu, přidáme koření a necháme cca 15 minut dopékat na pánvi.

Cizrna

Ingredience:

cizrna
sladká paprika
drcený kmín
kari

Postup:

Cizrnu přes noc namočíme a druhý den ji uvaříme v nové vodě do měkka (cca 50 minut), poté cizrnu přecedíme a dáme ji smažit do pánve s rozpáleným olejem, okořeníme ji a smažíme do zlatova. Jednoduché a opravdu výborné. Zbytek cizrny použiji jako krutony do salátu.

Dobrou chuť!








Žádné komentáře:

Okomentovat